Vandra och njut av mat och vin i Languedoc, Frankrike
För grupper 8 - 22 personer.
Vår idé är att ni ska få uppleva en vecka med skön vandring men utöver det även njuta till fullo av det sydfranska livet och vara med i det vardagliga livet i en sydfransk by. Därför har vi valt boende i tre - fyra hus i den lilla, men färgstarka byn Saint Papoul som är en levande liten by med 800 invånare. Här finner man det mesta, bageri, skola, läkare, épicerieaffären ”Hos Alice”, frisören ”Praline”, apotek, ett kloster med Katarhistoria och stenhuggen konst från Maître Cabestany, dagis, murare, restaurang samt trevliga Saint Papoul-bor. På kvällarna kan ni välja att laga middag hemma eller gå till restaurangen eller till Alice.
Languedoc Roussillon som fram till 80-talet har varit känt för att endast göra enkla bordsviner har förändrats drastiskt under de senaste 25 åren som vinregion. I dag kommer vinodlare från Bordeaux, Bourgogne och Kalifornien för att investera i denna intressanta region. Languedocs viner klättrar högre och högre på den världsliga toppvinlistan. Gammal Grenache, krokiga carignanplantor kan ge unga vinmakare utan rötter i den traditionella franska vinfamiljen sitt livs chans.
Förutom vin har Languedoc mycket att erbjuda med sina olika markmåner och klimat. I väster finner vi bördig mark som är perfekt för ank-uppfödning, ankan omvandlas senare till ”foie gras” samt är en av ingredienserna till den lokala ”slow-food-grytan” Cassoulet.
I Minervois och Corbières finns oerhört fattig mark där bara oliver och vin kan växa och i den södra gränsen till Medelhavet, salttillverkning och ostron. Gastronomin är rik med underbara råvaror.
Kultur är närvarande i massor med mystik runt omkring katarerna, ”folket” som förintades i början på 1200-talet, men som fortfarande finns kvar med sin själ i regionen. Landskapet skiftar i hastig form och vandringlederna är många. Vyerna är växlande och vackra.
Vår egen My Nilsson bor själv i Saint Papoul. Hon har i mer än 20 bott i området, lärt känna de bästa vinbönderna och vet vem som lagar den bästa maten. Hon producerar även sitt eget vin och säljer vin under varumärket My Wine Pinot noir. Du kan följa henne på Instagram under #pinotnoir_mywine. My presenterar sig närmre på plats och innan resan är slut har ni säkert lärt känna den multikonstnär hon är. Det blir en oförglömlig vandrings- och smakresa med genuin fransk mat och regionens vin.
För mer information och bokning - kontakta oss!